Veelgestelde vragen (FAQ)

1Wat kan Transportaanvraag voor mij betekenen?
Transportaanvraag is een onafhankelijk platform voor transportbemiddeling voor nationaal en internationaal transport. Wij verzorgen met behulp van ons uitgebreide netwerk van logistiek specialisten al 14 jaar wereldwijd transportoplossingen, via de lucht, over water, per spoor en over de weg. Wij kunnen u hierbij compleet ontzorgen met full service transport, inclusief op- en overslag, verpakken en overpakken, douanedocumentatie en transport van deur tot deur. U geeft zelf aan van welke diensten u gebruik wilt maken. Wij vinden voor u vervolgens de transportoplossing die het beste bij uw transportaanvraag aansluit. Met één aanvraag heeft u de zekerheid dat het transport goed geregeld wordt én onder de voor u meest gunstige voorwaarden.
2In welk type transport bemiddeld Transportaanvraag?
Transportaanvraag bemiddelt voor elk type transport. Dagelijks vinden er wereldwijd talloze transporten plaats die door onze bemiddeling tot stand zijn gekomen. Variërend van spoedzendingen van één item tot geconditioneerd transport, verscheping van zeecontainers en transport van enorme bulkpartijen.
3Transportaanvraag is een online transportservice. Hoe werkt dat precies?
Transportaanvraag combineert de voordelen van online met de service en expertise van ervaren professionals. We werken volledig digitaal, met één belangrijke uitzondering: als u contact met ons opneemt, krijgt u gewoon één van onze medewerkers te spreken. Als online dienstverlener hebben we onze werkprocessen bijzonder efficiënt kunnen inrichten en stroomlijnen. Alle aandacht gaat naar de transportopdrachten en de uitvoering van de transporten. We onderhouden korte lijnen binnen ons netwerk van logistiek dienstverleners, maar ook met u. Hierdoor kunnen we u snel, effectief en voordelig van dienst zijn, maar ook flexibel inspelen op spoedopdrachten en onverwachte gebeurtenissen.
4Transportaanvraag vergelijkt aanbiedingen. Waarom zie ik geen directe zoekresultaten?
Professioneel transport is maatwerk. Een direct en geautomatiseerd antwoord is daarom niet mogelijk. Elk transport heeft eigen specifieke kenmerken, zoals het begin- en eindpunt, de specifieke goederen die worden vervoerd, de omvang en het gewicht ervan en de beschikbare tijd om het transport uit te voeren. Transportaanvraag analyseert eerst uw opdracht en stelt zo nodig aanvullende vragen, zodat de samen te stellen transportoplossing optimaal aansluit bij uw vraag. Vervolgens benadert Transportaanvraag geschikte logistiek specialisten, controleert beschikbaarheid en selecteert de transportoplossing die het beste bij uw specifieke transportopdracht past.
5Hoe vindt de financiële afwikkeling plaats?
De financiële afhandeling is conform offerte. U heeft altijd vooraf duidelijkheid over de kosten van het transport, zonder verrassingen achteraf. Omdat elk transport anders is, wordt de betalingstermijn per aanvraag bekeken en met u besproken.
6Hoe is mijn transport verzekerd?
Uw goederen zijn standaard verzekerd volgens meest recente versie van de FENEX-condities waaronder alle diensten van Transportaanvraag worden geleverd. Dit zijn de Nederlandse Expeditievoorwaarden, gedeponeerd door de Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek, FENEX. Daarnaast worden door de uitvoerende partijen de CMR / AVC / BL condities gehanteerd. Bij een afwijkende waarde van goederen bestaat de mogelijkheid om aanvullend bij te verzekeren. De kosten hiervan worden vooraf bekend gemaakt.
7Welke leveringsgaranties geeft Transportaanvraag?
Afspraak is afspraak. Dat is hét leidende principe in onze dienstverlening. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de met u overeengekomen afspraken worden nageleefd. Mocht het onverhoopt zo zijn dat een transport minder soepel verloopt, dan brengen wij u daarvan onmiddellijk op de hoogte en stellen wij direct alles in het werk om het probleem op te lossen.